Welke type sokken zijn er mogelijk?

Sokken zijn er in allerlei soorten en maten, letterlijk. In principe kunnen wij alles maken op het gebied van sokken. Worden de sokken op kantoor gedragen of juist op de werkplaats? Zijn de sokken voor volwassenen of juist voor kinderen? We nemen je mee zodat jij het perfecte paar sokken kunt laten maken.

type sokken
one-size-fits-all

Welke maat?

Onze sokken zijn er in diverse maten, maar vaak wordt gekozen voor one-size-fits-all. Deze passen voor de schoenmaten 38 t/m 46. Hier valt 90% van de Nederlanders onder.

Naast de meest voorkomende one-size-fits-all sokken hebben we ook sokken op maat. Veelvoorkomend is het om een mannen- en vrouwenmaat te pakken. Voor vrouwen wordt vaak gekozen voor 36-42, de sokken voor mannen zijn vaak maat 40-48.

Uiteraard is het ook mogelijk om kinder- of babysokken te laten maken. Sokkies maakt in elke maatvoering sokken.

Reguliere sokken

Meest voorkomende sokken, deze bestaan voor 80% uit katoen. Ze zijn geschikt voor dagelijks gebruik, bijvoorbeeld op kantoor of in de vrije tijd.

reguliere sokken
sportsokken

Sportsokken

De naam zegt het al, deze sokken zijn extra stevig en zeer geschikt tijdens het sporten. Ze worden opgebouwd uit extra stevige garen. Ze worden op kwetsbare plekken versterkt door een dubbele laag garen. Ideale sokken voor tijdens het hardlopen, fitness of sporten. Ook hebben we wielersokken, deze ademen wat meer.

Werksokken

Sokken die worden opgebouwd uit krachtige garen, waardoor hevige slijtage wordt opgevangen. Ideaal voor in de werkplaats in bijvoorbeeld werkschoenen of laarzen.

werksokken
bamboe sokken

Bamboe sokken

Sokken die gemaakt worden uit bamboe zijn duurzaam, maar nog belangrijker; zeer comfortabel. Ze worden gemaakt van bamboegaren, dit zorgt voor een goede opname van zweet en geurtjes. Je voeten ademen meer en zweten dus minder snel.

    Comments are disabled.